Pilates

De Pilates Methode, ontwikkeld door de legendarische Joseph Pilates, is een oefenmethode voor het gehele lichaam. In de methode wordt gewerkt naar het vinden van de ultieme balans tussen body en mind en de samenhang tussen kracht, souplesse en controle.

Krachtig en soepel lichaam

Het centrum van kracht (powerhouse), oftewel de buikspieren, rugspieren, binnenkant dijbeen en bilspieren, is het punt van waaruit alle oefeningen worden opgebouwd. Het resulteert in een krachtig, soepel lichaam en gestroomlijnde spieren, een goede houding en een groot bewustzijn van uw lichaam.

De methode gebruikt zes elementen te weten:

  • Concentratie
  • Centreren
  • Controle
  • Precisie
  • Vloeiende bewegingen
  • Ademhaling

Voor jong of oud, topatleet of niet

Pilates is toegankelijk voor iedereen, jong of oud, topatleet of niet. Voor iedereen die bewust met zijn lichaam wil omgaan, zijn of haar spieren in balans wil brengen, zijn of haar houding wil verbeteren en zichzelf fitter wil gaan voelen.

Kosten

De kosten worden per maand berekend. Een les kost 14 euro inclusief BTW, er zitten 10 á 11 lessen in een kwartaal. Tijdens de schoolvakanties is er geen les. Bij een verhindering mag, bij plek, een les in het lopende kwartaal worden ingehaald op een ander tijdstip. 

 

Locatie en tijd

Maandag avond, locatie Sport Medisch Centrum Oegstgeest, Lange Voort 2c, 19.30-20.30 en 20.30-21.30

Dinsdag ochtend, locatie dansstudio Chee-Ling,  Oude Rijnsburgerweg 77, Oegstgeest, 09.00-10.00

Vrijdag ochtend, locatie dansstudio Chee-Ling, Oude Rijnsburgerweg 77, Oegstgeest  09.00-10.00 en 10.00-11.00

 

 

Pilates thuis oefenen? 

Krijg door deze link een impressie van onze pilatesles en/of oefen thuis rustig verder