ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Meer dan 2000 zorgverleners als neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen zijn aangesloten. Het streven is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is.

SMCO & ParkinsonNet

SMCO is sinds januari 2013 aangesloten bij dit Net. Dit betekent dat SMCO de fysiotherapie van mensen met Parkinson in de regio Oegstgeest mag verzorgen. Sinds 2013 is tevens de vergoeding van fysiotherapie voor mensen met Parkinson veranderd. Alleen behandelingen door een fysiotherapeut die aangesloten is bij het ParkinsonNet worden vergoedt. Anders niet!

Behandeling door fysiotherapeut

Het doel is het verbeteren of behouden van je zelfstandigheid en veiligheid. Veelal is de behandeling gericht op het verbeteren van specifieke dagelijkse activiteiten zoals lopen en het opstaan uit een stoel. De fysiotherapeut geeft je voorlichting over de aandoening, het belang van bewegen bij Parkinson en uiteraard praktische adviezen.

Meer weten over behandeling en advies bij Parkinson? Neem contact met ons op.
Onze fysiotherapeuten aangesloten bij het Parkinsonnet zijn Ruben Groeneveld en Elise Ravensbergen